טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשר

    יוחנן למביאסי 4 Comment on טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשר
    17:55
    05.05.24
    צבי טסלר No Comments on יותר מעשור אחרי ההחלטה: תצא לדרך הקמת בית חולים חדש בנגב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חמין עוף של יוחנן

    6 מנות

    מרכיבים:
    כוס שמן קנולה
    2 בצל חתוך לקוביות קטנות
    4-6שיני שום כתוש
    1כף דבש
    1כף תבלין לסטייק
    1כף פפריקה מתוקה
    1כפית רוזמרין
    1כפית טימין
    1 עוף מחולק ל6 חתיכות
    מלח ופלפל גס
    6 תפוחי אדמה קולפים וחתוכים לחצי
    כוס גריסים

    אופן ההכנה
    • לטגן בתוך סיר באש בינוני עד גבוה את הבצל שום אם כל התבלינים במשך חמש דקות
    • להוסיף את הדבש ולהמשיך לבשל עוד דקה
    • להוסיף את העוף להפוך אותו כמה פעמים
    • להוסיף את התפו"א והגריסים מעל העוף ואז להסיף מים עד שיכסו את התפו"א
    • להביא לרתיחה ואז להוריד את האש ולהמשיך לבשל במשך שעה
    • להשים על הפלטה לפני שבת

     

    טשולנט אמיתי

    6 מנות

    מרכיבים
    2תפו"א קלוף וחתוך
    2 בצל בינונים חתוחים לקוביות גדולות
    קילו פלנקן חתוך ל4-6 פרוסות
    ¼ כוס שמן
    חצי כף פלפל גרוס
    3 כוס גריסים /4
    1 כוס שועית אדומה
    2 כפות פפריקה מתוקה
    2 כפות דבש
    3 כוסות מים
    2 כוכב אניס

    אופן ההכנה
    • לטגן את הבצל והבשר עד שיהיה חום בהיר
    • להוסיף פפריקה מלח ופלפל
    • להוסיף את הדבש ולטגן עוד דקה
    • להוסיף את הגריסים והשועית
    • להוסיף מעל את התפו"א והכוכב אניס
    • להוסיף את המים על אש גדולה עד לרתיחה ואז להמניך את האש ולהמשיך לבשל 4 שעות
    • לכבות את האש ולהשים על הפלטה

    שירין פולו

    8-10 מנות
    מרכיבים
    חצי כוס סוכר
    שלוש רבעי כפית זעפרן קטוש
    שלוש רבעי קליפת תפוז חתוכים לפסים דקים
    1 כף מי ורדים
    4 כוסות אורז פרסי
    2 כפות מלח גס
    חצי כוס חלב קוקוס
    חצי כוס שמן קנולה
    2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
    שלוש רבעי כוס גזר מגורד
    חצי כוס שקדים חתוחים לפרוסות
    חצי כוס פיסטוק

    אופן ההכנה
    • להביא את הסוכר את חצי כפית הזעפרן ואת חצי כוס מים לרטיחה
    • להוסיף את כליפות תפוז
    • ולבשל אותם את שיתרכחו בין 8-10 דקות
    • לתת לסירופ להיתקרר ואז להסיף את המי ורדים

    הכנת האורז

    • לשתוף את האורז את שהמים יהיו צלולים
    לבשל את האורז אם 4 כוסות מים עד שהאורז יתחיל לצוף זה יקח כ12 דקות
    • לשנן את האורז מהמים ואז להחזיר את האורז לסיר
    • לעשות 5 חורים באורז ולישפוך על זה את החלב קוקוס ורבע כפית זעפרן ולהמשיך לבשל על אש בינונית במשך רבע שעה
    • להמיס את המרגרינה אם כוס אחד מים ולשפוך על האורז ולהמשיך לבשל על אש קטן למשך 35 דקות [האורז למטה יהפך לפריך וזהוב]
    • לעברב את האורז להוסיף את הסירופ תפוז והגזר והשקדים והפיסטוק

    מלבי

    6-8 מנות
    מרכיבים
    2 וחצי כוסות חלב או חלב קוקוס
    5 כפות אבקת סחלב
    להגיש שקדים ופיסטוק
    סירופ תות

    אופן ההכנה
    • לערבב את החלב וסחלב בתוך קערה עד שיהיה סמיך
    • להשים בתוך סיר ולערבב עד לרתיחה על אש בינונית
    • לשפוך את המלבי לתוך כוסות ומאל זה להסים את הסירופ תות
    • ואז לפזר קצת שקדים ופיסטוק



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      אשמח לקבל את המתכון של הקציצות עם הפטריות שנתת שבוע שעבר.
      תודה

    2. 3

      נהניתי מאד מהתוכנית יישמתי את המתכון של המלבי היה מעולה
      האמת שניסיתי והצלחתי מאד עם המתכון המעולה שנתנה הגברת לאופר
      כנראה שמוסיקה ואוכל הולכים יפה וטוב ביחד יישר כח

    3. 2

      חמין לא צריך לבשל 4 שעות, מספיק שעה וחצי וישר על הפלטה
      עד שבת בבוקר הוא יתבשל היטב

    4. 1

      ככה גם אני חשבתי
      אבל כשניסיתי לבשל 3 שעות ויותר לפני שבת
      ראיתי את ההבדל!